Word wijzer

Bent u op zoek naar informatie over scheiden? Wij hebben diverse zaken op een rijtje gezet.
Op onderstaande pagina’s vindt u informatie over:

  • Kinderalimentatie
  • Ouderschapsplan
  • indexering van alimentatie, de jaarlijkse aanpassing
  • stappenplan mediation
  • diverse links naar specifieke informatie over echtscheiding

Kinderalimentatie

Hoeveel kunt u, op basis van uw inkomen, bijdragen in de kosten van uw kinderen? Bereken uw draagkracht met onze tool online-alimentatie berekenen.

Ouderschapsplan

In het ouderschapsplan leggen ouders de regelingen vast die ze maken voor hun kinderen. Alle ouders die gaan scheiden zijn verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Het maakt niet uit of u  uit elkaar gaat na een huwelijk, een geregistreerd partnerschap, of na samenwonen. U hebt grote vrijheid bij het maken van afspraken over uw kinderen na de scheiding.
Lees wat er in ieder geval in een ouderschapsplan moet staan.

Indexering alimentatie

De hoogte van de alimentatie wordt ieder jaar aangepast. Wilt u de indexering van de alimentatie berekenen, maak dan gebruik van de rekentool indexering alimentatie van Divorce Company. U ziet niet alleen de indexering per 1 januari van dit jaar, maar ook de indexering van voorafgaande jaren. De wettelijke indexering kunt u met terugwerkende kracht aanvragen; hierbij kunt u maximaal vijf jaar terug gaan.

Stappenplan scheidingsmediation

Divorce Company werkt met een overzichtelijk en helder stappenplan scheidingsmediation. Een plan dat u duidelijkheid geeft en houvast biedt tijdens het mediationproces.

Informatie over echtscheiding

Informatie over kinderen en scheiden, ouderlijk gezag, alimentatie, toeslagen en pensioenverevening: diverse handige links over scheiden vindt u op deze pagina.