Uit de praktijk

Finale kwijting en pensioenen

03-03-2016

Finale kwijting en pensioenen Als mensen uit elkaar gaan en ze regelen hun zaken in een overeenkomst/convenant, wordt daarin vaak opgenomen dat er sprake is van finale kwijting. Daarmee wordt bedoeld dat er na het ondertekenen en nakomen van de overeenkomst geen rechten en verplichtingen over en weer meer bestaan. Als er pensioenen zijn opgebouwd… Lees verder »

Alimentatie indexeren: niet vergeten en #durftevragen!

13-01-2016

Wij staan weer aan het begin van een fris nieuw jaar. De kerstboom de deur uit en … oh ja de alimentatie indexeren. Zoals veel tarieven, stijgt ook het alimentatiebedrag jaarlijks. Voor alimentatie geldt niet de algemene inflatiecorrectie, maar een aparte wettelijke indexering. Deze is afgestemd op de gemiddelde stijging van salarissen en het prijsniveau… Lees verder »

Brief aan gescheiden ouders

23-09-2015

Villa Pinedo wil een plek bieden voor kinderen van gescheiden ouders. Het is een site zowel voor ouders als voor kinderen: villa pinedo > Aan te bevelen voor ouders die gaan scheiden: de brief van kinderen aan alle gescheiden ouders in Nederland: brief aan ouders >

Kinderopvangtoeslag

21-06-2015

Zorg dat als je de kosten van kinderopvang betaalt ook de kinderopvangtoeslag aan jou wordt uitgekeerd. Als het kind bij de andere ouder is ingeschreven komt in beginsel de kinderopvangtoeslag aan de ander toe tenzij er bijvoorbeeld sprake van co-ouderschap. Daarvan is sprake als je minimaal 3 dagen per week voor de kinderen/het kind zorgt.… Lees verder »

Einde fiscaal partnerschap

07-05-2015

Let op dat bij beëindiging van het fiscaal partnerschap bij de belastingdienst ook je bankrekeningnummer wordt aangepast om te voorkomen dat jouw restitutie onverhoopt bij de ander terecht komt. Overigens is het best mogelijk dat de restitutie uiteindelijk wel verdeeld zou moeten worden.